ABC-Kozijn B.V.  Streekweg 17 1616AA Hoogkarspel
Tel 0228-561439 of 0228 562793 -- info@abckozijn.nl

Subsidie

Hier vind u die nieuwste informatie omtrent subsidies.

De meldcode van uw isolatie of glas
De meldcodelijst is een overzicht van merk- en productnamen die zijn goedgekeurd en in aanmerking komen voor subsidie. Controleer voordat u het isolatiemateriaal aanschaft, of deze op de meldcodelijst staat. De meldcodelijsten voor isolatiemateriaal en hoog rendementsglas vindt u hieronder.
https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde/woningeigenaren/isolatiemaatregelen#meldcodelijsten

Energiesubsidiewijzer
Check hier of je subsidie of lening kunt krijgen voor het verbeteren van je huis.
https://www.verbeterjehuis.nl/energiesubsidiewijzer/

Op koude winterdagen valt het direct op dat ramen veel kou doorlaten. Om energiekosten te verminderen, kan investeren in glasisolatie een verstandige keuze zijn. Milieu Centraal ziet een groeiende interesse in energiebesparing, waarbij het isoleren van ramen een top tien-onderwerp is volgens Puk van Meegeren, energie-expert bij deze voorlichtingsorganisatie.

Er zijn vijf soorten glasisolatie, variërend van enkel glas tot vacuüm glas. HR++-glas is bijvoorbeeld dubbel glas met een isolerende coating en argon gas tussen de glasplaten. Triple glas heeft vergelijkbare eigenschappen maar bestaat uit drie glasplaten. Vacuüm glas is een lichte, dunne variant die even effectief is als triple glas maar duurder.

De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt in de U-waarde, waarbij een lagere waarde beter is. De kosten voor glasisolatie, zoals HR++-glas voor een hoekwoning met 22 vierkante meter raamoppervlak, liggen rond de 4.700 euro. Subsidies kunnen tot 30 procent van de investering teruggeven, maar de terugverdientijd van glasisolatie is vaak langer dan die van spouwmuurisolatie.

Het is echter raadzaam om te investeren in glasisolatie als er nog enkel glas aanwezig is, vanwege het grote energieverlies. Ook bij lek dubbel glas kan overstappen naar HR++ of triple glas zinvol zijn. Naast energiebesparing biedt glasisolatie ook comfortwinst en dempt het geluid van buiten. Het advies is om klussen te combineren, bijvoorbeeld tijdens het schilderen van kozijnen, om kosten te besparen. Ventilatie blijft echter essentieel in goed geïsoleerde huizen.

Hieronder nog een link naar een interessant artikel om door te lezen.
https://www.nu.nl/wonen/6246861/wanneer-is-glasisolatie-een-goed-idee.html

Schuiven naar boven